Interesse in werken bij de energiecoöperatie? Meld je aan en we nemen contact met je op. Liever bellen of mailen? Je vindt hier de contactgegevens.
Door, voor en met bewoners
We werken inmiddels met verschillende teams van betrokken bewoners die als vrijwilliger en/of via betaalde opdrachten werken aan de energievraagstukken van Wijdemeren. Het is indrukwekkend wat er aan lokale kennis en ervaring is en dat maken we graag zichtbaar.
Werk met ons mee!
Alle hulp wordt zeer op prijs gesteld. Als coöperatie door en voor bewoners zetten wij ons graag in om de energietransitie van Wijdemeren tot een succes te maken. Er is van alles te doen, zoals mooie voorbeelden verzamelen en zichtbaar maken, bewoners ondersteunen, mensen enthousiast maken, folders verspreiden, wijkavonden voorbereiden, energiemarkten organiseren, daken zoeken voor collectieve energieopwekking, collectieve inkoopacties organiseren, investeren in de buurtwarmte en bureauwerk, zoals financiële administratie, website, automatisering, enzovoort. We doen veel vrijwillig, maar naast vrijwillige inzet zijn er beperkt ook betaalde mogelijkheden voor het doen van diverse campagnes, projecten en de basisorganisatie.
Kom jij de energiecoöperatie versterken? Zzp of vrijwillig!
De energiecoöperatie krijgt steeds meer vragen van bewoners en ook het aantal projecten groeit. Daarom een dringende oproep aan zzp’ers of vrijwilligers om mee te komen werken aan een van onze vier pijlers: energiebesparing, energieopwekking, energiebewustzijn of de warmtetransitie in de buurt. Ben je zzp’er kom dan een dag in de week een project of actie trekken. Ben je vrijwilliger dan is energiecoach of energieklusser misschien iets voor jou. Neem contact op voor een vrijblijvend gesprek.
Energiecoach worden?
Wil je bewoners helpen de stappen naar het verduurzamen van het huis helder te krijgen? Ben je een betrokken bewoner, een ervaringsdeskundige of een vrijwillige professional?
Kom dan bij het team energiecoaches in je eigen dorp en volg de basistraining voor energiecoaches. Je leert kijken naar de bouwkundige en installatietechnische staat van de woning en adviezen geven over het verduurzamen van de woning.
Energiecoaches doen afhankelijk van tijd en interesse energiecoachgesprekken, warmtescans, wekelijkse energietafels, straatgesprekken, collectieve inkoopacties, winteracties, energieklussen, energie-educatie op de scholen en een diversiteit aan acties die bewoners verder helpen in de energietransitie.
Uitgangspunten
- Je bent lid van de energiecoöperatie.
- Je vormt met elkaar een bewonersorganisatie voor energievraagstukken.
- Je werkt als energiecoöperatie door, voor en met bewoners op basis van betrokkenheid.
- Je maakt deel uit van een platform van lokale deskundigheid en investeert in netwerken.
- Je investeert minimaal twee tot vier uur per week vrijwillig in de uitvoering van de energiecoöperatie.
- Je maakt deel uit van een team voor energiebesparing, buurtwarmte, energieopwekking en/of algemene organisatie.
- Je kunt deel uitmaken van een (zelfstandigen) pool voor tijdelijke betaalde opdrachten.
- Eventuele betaalde projectinzet wordt jaarlijks opnieuw vastgesteld.