Klaar voor de Winter met de Energiemarkt

De temperatuur gaat omlaag. De verwarming gaat weer aan? Ben je klaar voor de winter die gaat komen? 


Hoe is het met de isolatie van de woning? En met de  stookkosten? Kun je nog wat besparen of verbeteren? 
Op woensdagavond 2 oktober van 19.30-21.30 uur organiseren we met bewoners, energiecoaches, bedrijven en experts een interessante energiemarkt met veel kraampjes, uitgebreide informatie en tips. We mogen voor de energiemarkt gebruik maken van het gemeentehuis, Rading 1 Loosdrecht.

De marktkramen op de energiemarkt

Je woning isoleren, zonnepanelen plaatsen, een groen dak aanleggen of een warmtepomp? Op de energiemarkt staan de bedrijven die meedoen met de collectieve inkoopactie. We hebben geselecteerd op betrouwbaarheid, kwaliteit, een redelijke prijs en goede ervaringen van bewoners. De bedrijven informeren je graag over de mogelijkheden je woning duurzamer, energiezuiniger en comfortabeler te maken.

Klaar voor de winter

Leon van der Vleuten en Andries Stoker vertellen graag over mogelijkheden om je voor te bereiden op de winter (zie ook onderstaande klaarvoordewinterkalender). Een warmtescan voor het opsporen van energielekken en het verbeteren van de doorstroming in je verwarming. Beide acties leveren energiebesparing en geld op. 

Natuurvriendelijk isoleren

Wat veel mensen niet weten is dat isolatie ten koste kan gaan van kwetsbare diersoorten, zoals vleermuizen, gierzwaluwen en huismussen als die bijvoorbeeld in je spouwmuur zitten. Deze zeldzame diersoorten worden beschermd door de Wet Natuurbescherming. Als huiseigenaar en isolatiebedrijf moet je het nodige doen om deze zeldzame soorten te beschermen. Eric Paardekooper informeert je hier graag over.

Lokale Isolatie Aanpak

Van plan je woning te isoleren óf heb je dat in 2023 gedaan? Dan loont het om een bezoek te brengen aan de kraam van de Lokale Isolatie Aanpak. Met een WOZwaarde van maximaal € 553.000 en een matig of slecht label, kun je gebruik maken van een extra subsidie via de Lokale Isolatie Aanpak. Deze subsidie komt bovenop de landelijke ISDE subsidie. Peter Fennis vertelt je er graag meer over.

Participeren gezamenlijke zonnepanelen

Wil je graag profiteren van de voordelen van zonnepanelen maar is jouw woning niet geschikt om deze te plaatsen of is plaatsen niet toegestaan (huurwoning). Loop dan eens langs de kraam voor participaties in de collectieve zonnestroominstallaties op een aantal grote daken in Wijdemeren. Tim Postel kijkt graag samen met jou naar mogelijkheden om te participeren. 

Lokaal opgewekte energie van om|

Heel Nederland 100% groene lokale energie. Dat is de ambitie van om | nieuwe energie, onze coöperatieve energieleverancier zonder winstoogmerk. Als coöperatie zijn we lid van om | nieuwe energie en daarmee krijgen we als bewoners zeggenschap over onze eigen energievoorziening. Hoe meer mensen klant worden hoe lager je rekening en hoe meer investering in duurzame projecten in onze buurt. Gaan we samen om|?!

Eerste Hulp Bij Energielasten (EHBE)

Voor huiseigenaren en huurders met een kleine beurs is extra hulp en geld beschikbaar om hun woning energiezuiniger te maken. Bij de kraam zijn ook kleine bespaarproducten te krijgen. Claudia Lipschitz staat je graag ter woord.

Maatwerkadvies en energielabel

Bij de kraam van de Energie Prestatie Adviseurs (EPA) hoor je alles over maatwerkadviezen voor je woning en het aanmeten van een energielabel. Heb je een energielabel nodig of twijfel je of het oude label klopt, dan kunnen Kees Lam, Sander Kieboom en Pieter Knijff je verder helpen. 

Klaar voor de winterkalender

Bent u voorbereid op de winter? De energiecoöperatie organiseert een aantal korte trainingen en acties die u kunnen helpen. 

Hulp bij je Energierekening

Vragen over je energierekening? Zijn je kosten gestegen en is niet duidelijk waarom. Interessant om te kijken wat de grootste kostenpost is. Behoefte aan inzicht in je leverancier of plannen om over te stappen?
We helpen je graag verder! Neem je eigen energierekening mee. 

Datum en Locatie

 

Korte training inregelen verwarming

Verwarmen kost minder energie als er de hoeveelheid water gelijkmatig door de radiatoren stroomt. Door het goed inregelen van de verwarming vermindert je energiegebruik, soms wel 20%. Niet moeilijk, wel tijdrovend. Wil je leren het zelf te doen?

Datum en locatie

Korte training bewust uw huis verwarmen

Hoe houd je het warm in huis met zo min mogelijk energie? Soms zijn simpele hulpmiddelen een goede oplossing, bijvoorbeeld gordijnen of warmtedekens. En natuurlijk alleen de ruimtes verwarmen die je gebruikt.

Actie isoleren met gordijnen

Voor mensen met een minimum inkomen starten we een gordijnenproject. Je kunt gratis gordijnen aanvragen en daarmee je stookkosten verminderen. 

Warmtescans vanaf november

Warmtescans geven een duidelijk beeld van de warmtelekken in de woning. Via de warmtefoto’s verkennen we samen met jou welke stappen nodig zijn om de energielekken op te lossen. We doen warmtescans vanaf november voor huiseigenaren en voor huurders. Nu al meer weten? Kom naar de energiemarkt op 2 oktober of bel ons via 035-2343999

Korte training Zetmop50

Interesse in een warmtepomp? Zet je ketel op 50° en test de warmte in uw huis. Niet warm genoeg, onderzoek dan waar je de isolatie van je huis kunt verbeteren. Kom naar de korte training en leer aan de hand van filmpjes hoe je zelf je ketel of 50 of 60 kunt zetten

Datum en locatie