Collectieve actie warmtepompen
Omdat een warmtepomp echt maatwerk is en de geschiktheid van uw woning voor een warmtepomp afhangt van de mate van isolatie, type afgiftesysteem, beschikbare ruimte, en uw persoonlijke voorkeur, begint de aanvraag voor de collectieve actie warmtepompen met een warmtepomp-energiecoachgesprek. Deze energiecoach is medebewoner die speciaal is opgeleid om samen met u te beoordelen of uw huis geschikt is voor een warmtepomp en welk type warmtepomp (inclusief airco’s) het beste aansluit bij uw situatie. Lijkt uw huis geschikt dan ontvangt u via de warmtepomp-energiecoach een aanmeldlink voor het inschrijfformulier. U kunt kiezen uit drie bedrijven. Zie voor een beknopt overzicht de website van de collectieve actie warmtepompen en de informatiebrochure met uitgebreide informatie over werking, kosten, vergelijkingen met een cv-installatie, subsidies, de actie, de bedrijven, de producten en algemene informatie over de werking van een warmtepomp.
Samen met de andere energiecoöperaties in het Gooi organiseren wij een collectieve inkoopactie voor warmtepompen (inclusief airco). U kunt kiezen uit drie bedrijven, elk met een eigen aanbod.
Wilt u meedoen met deze collectieve inkoopactie voor warmtepompen dan starten we met een speciaal energiecoachgesprek dat u via deze link kunt aanvragen.
De hybride warmtepomp als tussenstap naar minder gas
Zoekt u ook naar mogelijkheden voor de korte termijn om het gebruik van gas te verminderen.
Naast de klimaatproblemen zijn ook de hoge grasprijzen een stimulans om na te denken over alternatieven. Een hybride warmtepomp is een interessante tussenstap. En geeft tegelijk ruimte om met elkaar de mogelijkheden voor de lange termijn in de buurt te blijven onderzoeken.
Klimaatproblemen en de huidige hoge gasprijzen stimuleren ons om minder gas te gebruiken en te zoeken naar alternatieve manieren om onze huizen te verwarmen. Dat is niet eenvoudig. De stap van CV naar een alternatieve warmteoplossing is groot. Wat is de beste oplossing of in ieder geval een goed alternatief? En doen we dat individueel of kiezen we voor een coöperatieve aanpak? Het neemt nog wel wat tijd voor we hier echt uit zijn met elkaar. Zie buurtverkenningen. Maar wat doen we in tussentijd? Welke stappen kunnen we nu nemen zonder dat het meteen consequenties heeft voor toekomstige keuzes?
De hybride warmtepomp werkt op stroom, haalt warmte uit de lucht en wordt gekoppeld aan je (bestaande of nieuwe) CV ketel. De hybride warmtepomp zorgt voor een groot deel van de warmte in huis. De CV-ketel springt bij als het buiten heel koud is en voor het warme water.
Heeft jouw huis overal wat isolatie (in dak, gevel èn vloer!) en dubbel glas? Dan kun jij meteen aan een hybride warmtepomp. Je CO2 uitstoot voor verwarming en warm water daalt met zo’n 20%. Heb je goede isolatie en vloerverwarming? Dan kan de besparing zelfs oplopen tot zo’n 80%!
Subsidie en een lagere energierekening
Nog 2 pluspunten: je kunt tot 30% subsidie krijgen op een hybride warmte-pomp èn je energierekening gaat omlaag! De verwachting is dat we de hybride warmtepomp terugverdienen voor we van het gas af gaan. Zo is ook de ervaring van bewoner Martin: ‘nadat de hybride pomp geplaatst was, ben ik uit nieuwsgierigheid het verbruik gaan bijhouden. De energiekosten zijn flink gedaald en ik verwacht de warmtepomp in zes jaar terug te gaan verdienen.’