ECWijdemeren en het bedrijfsleven

Ook met je bedrijf in Wijdemeren kun je veel energie besparen. De praktijk laat zien dat 10-30% vaak eenvoudig is te realiseren, zonder kostbare of ingrijpende maatregelen. De Energiecoöperatie Wijdemeren biedt gratis hulp en advies met een onafhankelijk team van experts.  Ze komen bij jou op locatie, analyseren het verbruik en verkennen de mogelijkheden om te besparen, geven tips om te verduurzamen en helpen ook bij het voldoen aan de wettelijke verplichtingen voor rapportage en besparing. Hieronder een paar voorbeelden!

Een bezoek aan een verswarenbedrijf in Wijdemeren geeft 30% energiebesparing

Het bedrijf heeft koel- en vriesruimtes die een groot deel van het energiegebruik veroorzaken. De koelunits bleken behoorlijk vervuild waardoor de koelcapaciteit beperkt wordt en er dus meer energie nodig is. Een eenvoudige schoonmaakbeurt levert veel resultaat op. Ook was de locatie van de koelunits niet ideaal. Zowel de toevoer van verse en koele lucht als de afvoer van warme lucht was slecht. Een paar kleine bouwkundige ingrepen verhelpen dit waardoor de koelunits optimaal kunnen presteren. 
Deze twee eenvoudige maatregelen verlagen het energieverbruik met ca. 30%. Het scheelt veel geld en toevallig ook veel administratieve rompslomp omdat de ondernemer nu onder de grens van de verplichte rapportering en maatregelen blijkt te komen.

Kijken naar energiegebruik in de autobranche

Met verschillende bedrijven in de autobranche heeft het bedrijventeam van de energiecoöperatie meegedacht over het bezuinigen op energiegebruik. Met behulp van goedkope en gratis tooltjes en appjes zijn alle energiegebruikers in het bedrijf in kaart gebracht. Soms ook ’s avonds om beter te kunnen meten. Zo wordt zichtbaar waar de energievreters zitten en kan een besparingsplan gemaakt worden. 15-25% besparing is altijd wel mogelijk. Leuk om te zien dat de besparingen een sport worden. Bedrijfsprocessen worden wat aangepast zonder op kwaliteit en/of kwantiteit in te leveren. En medewerkers gaan er ook thuis mee aan de slag. Het is als een olievlek zoals het zich verspreidt. 

Wil je concreet aan de slag met energiebesparen in jouw bedrijfspand? 

Maak dan een afspraak op jouw locatie met een van onze gratis bespaarexperts. Zij maken de mogelijkheden inzichtelijk en helpen je op weg met concrete maatregelen. Ook kunnen ze hulp bieden bij de wettelijke verplichtingen op het gebied van rapportering en bespaarplicht. De eerste 10 bedrijven die naar aanleiding hiervan bespaarmaatregelen invoeren, krijgen een financiële bijdrage van 25% van de kosten van deze maatregelen met een maximum van 1000 euro per bedrijf. Mail voor een afspraak naar bedrijven@ecwijdemeren.nl of bel 06-51545700

Leren van ondernemers

Kom donderdag 26 september 2024 19.30-21.00 uur (inloop vanaf 19 uur) naar de gratis informatiesessie voor ondernemers. Leer van andere ondernemers en energiebesparingsexperts en bespreek je eigen situatie. We starten het programma met een presentatie van Dirk Doets over de energiebesparingsacties die de Historische Kring onlangs zelf heeft uitgevoerd en tips voor bedrijven van Pieter Knijff, EPA adviseur en energiebespaarexpert. Vervolgens kunnen ondernemers hun eigen situatie inbrengen en vragen stellen. De avond wordt georganiseerd bij de Historische Kring Loosdrecht (Nieuw Loosdrechtsedijk 49A). Daar kun je ook de verduurzamingsoplossingen van de Historische Kring bekijken. Aanmelden via bedrijven@ecwijdemeren.nl

Duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een van de voorbeelden die de Historische Kring laat zien zijn de drie warmtepompen in combinatie met zonnepanelen die gezorgd hebben voor een drastische verlaging van de energiekosten, meer comfort, bediening per ruimte, vochtregulering, verwijdering van de CV en van het gas af. 
De warmtepomp is een duurzame en energiezuinig manier om uw bedrijfsruime, kantoor, woonhuis te verwarmen en/of warm tapwater te maken. De basis techniek van de warmtepomp bestaat al 10 tallen jaren en gecombineerd met de huidige regeltechniek maakt dat de warmtepomp praktisch inzetbaar is met een hoge efficiëntie en lage energiekosten. 

Zonnepanelen

De gouden jaren van de zonnepanelen zijn misschien voorbij, maar nog steeds is het een investering die een mooi rendement kan leveren en een bijdrage  aan de verduurzaming van uw bedrijf. We kijken graag mee naar uw energiegebruik en vertalen dat samen met u in een plan dat aansluit bij uw energiegebruik. 

ECWijdemeren | Dodaarslaan 2b Kortenhoef | 035-2343999 | ecwijdemeren.nl/duurzamebedrijven | bedrijven@ecwijdemeren.nl