Gratis dakscan voor je bedrijfsdak
Met de quickdakscan geven we uitleg, een globaal oordeel en advies over de geschiktheid en de capaciteit van het dak:
- Een eerste inschatting van dakconstructie, obstakels en andere mogelijkheden en belemmeringen op dak
- Schatting aantal zonnepanelen
- Mogelijkheden voor kleinverbruik of grootverbruik aansluiting
- De staat en capaciteit van de meterkast
- Een eventuele ruimte voor omvormers
- Een schatting van de kosten
- Mogelijkheden voor financiering

Heb je ruimte over op je grote dak?
De energiecoöperatie zoekt ruimte op grote daken om zonnepanelen neer te leggen voor coöperatief gebruik.
Hebt u het totale dak nodig voor je eigen energievoorziening? Of heb je dakruimte over?
Neem dan contact op via het team duurzame bedrijven.
Zie ook onze coöperatieve daken
Wij roepen alle grote-dakeneigenaren in Wijdemeren op om hun daken in te zetten voor lokale groene energieopwekking. De uitdagingen van het Klimaatakkoord, de opgave voor groene energieopwekking waarvan 50% lokaal eigendom zijn groot en de mogelijkheden van Wijdemeren om bij te dragen aan de energietransitie zitten vooral in zonne-energie op grote daken. Hierbij gaat het niet alleen om het eigen energiegebruik maar vooral om de totale dekking van het energiegebruik in de dorpen met lokale groene stroom.
Team duurzame bedrijven
Maak een afspraak met het bedrijventeam van de energiecoöperatie.
Nederhorst den Berg
Tim Postel, 0651545700
‘s-Graveland, Kortenhoef, Ankeveen
Wytze Broerze, 0651069207
Loosdrecht
Wouter Slob, 0621834528
Email
duurzamebedrijven@duurzaaminenergie.nl
Telefoon algemeen
0352343999
Email algemeen
Contact@duurzaaminenergie.nl
Loop binnen bij het duurzaamheidscentrum
Dodaarslaan 2-b 1241XJ Kortenhoef
Ontmoet duurzame ondernemers
Kom naar de netwerkbijeenkomsten en ontmoet de voorbeelden van ondernemers die al geïnvesteerd hebben in het verduurzamen van hun bedrijf


Samen bouwen aan de energievoorziening van Wijdemeren
Het realiseren van de energievoorziening op uw grote dak geeft vele vragen. Hebt u het totale dak nodig voor uw eigen energievoorziening? Of heeft u dakruimte over? Wie zouden mede gebruik kunnen gaan maken van de energievoorziening op uw dak? Zijn dat bewoners, bedrijven, gemeente of een combinatie daarvan? En wat betekent dat voor u als dakeigenaar? De keuzes en de realisatie van de energievoorziening op een dak vragen altijd maatwerk.
Onze uitdaging
Wijdemeren telt circa 3475 bedrijven, waarvan 460 grote daken. Een eerste onderzoek laat 331 daken zien van meer dan 200 m2 en 129 daken van meer dan 1000 m2. 460 grote daken geeft een potentie van meer dan 200.000 zonnepanelen (47 voetbalvelden) en een potentiële jaarproductie van 56,4 gWh. Dit is genoeg voor 18.800 huishoudens met een gemiddeld verbruik van 3000 kWh/jaar. Of 2100 bedrijven met een verbruik van 25.000 kWh/jaar.
Komende jaren gaan we dit potentieel nader onderzoeken. Sommige daken zijn al belegd met zonnepanelen. Sommige daken hebben teveel obstakels of zijn niet sterk genoeg voor zonnepanelen. Wat is nu het werkelijke dak potentieel en wat willen dakeigenaren?
Kunnen we u als dakeigenaar motiveren om mede verantwoordelijkheid te nemen voor de productie van lokale groene energie?
Investeren in een energiegemeenschap
Samen zorgdragen voor lokale opwek en levering
We nodigen bewoners, bedrijven, gemeente en waterschap uit om een energiegemeenschap te vormen die zelf zorgt voor de lokale opwek en levering.
Naast de opwek van bedrijven en bewoners hebben we als energiecoöperatie op dit moment vier coöperatieve daken en leveren wij
20% van de elektriciteit van de gemeente, Hier is om|nieuwe energie als dienstverlener bij betrokken. Ambitie is krachten te bundelen en samen te zorgen voor de lokale opwek en levering in het dorp, de buurt of de straat.
